4 Haziran 2010 Cuma

Bedensel sağaltım ile ruhsal iyileşmenin de bu bölgedeki merkezi Köyceğiz Sultaniye'den haberler ve yönetmen Mehmet Bey ile söyleşi; On üçüncü yazı

Erken tarih öncesi çağlarda Roma Hamamları diye anılan ve bugün Sultaniye Termali diye tanınan yerdeyiz. Duygularımızı gemlemek, doğal ve yansız olabilmek için kendimizi zorla zaptediyoruz şu anda. Çevre, orman, kıpırtılı göl suları ile bir aradayız.

Bir kültür algısı olarak sağlık sorunları ile termal suları ilişkisi algısı çok erken çağlarda insanların dikkatini çekmiş olmalı.

Erken tarih öncesi çağlarda insan doğa ilişkisi bugünden daka sıkı fıkı oldu. İnsandaki doğa bilinci geliştikçe yaşam yolu aydınlandı. Termal, kükürtlü su, sayrılık ve iyileşme düşüncesi bu çağlarda ortaya çıktı. Sultaniye bu nedenle arkaik evrelerde bir kilometre taşı olarak erken aydınlanma yeri oldu.

Değerli İzleyici,

Bedensel sağaltım ile ruhsal iyileşmenin de bu bölgedeki merkezi idi birkaç bin yıl önce. İşte şimdi bu yerdeyiz. On yıldan bu yana burada çalışan ve dokuz yıldır buranın sorumlu yönetmeni olan Mehmet Bey ile de söyleşiyi burada yaptık.

Sağlık, iyileşme, termalin faydaları konusu ile üstelik kükürtlü su seanslarında düzenli ve sabırlı olmanın yararlılığını öne çıkan önermelerle de akılda kalması gereken ve iki bölümle sunulan söyleşiyi aşağıda izliyoruz.

Sevgi, içtenlik...

Tekin SonMez, 4 Haziran 2010, Sultaniye, Köyceğiz, MuğlaSORU; Sayın Mehmet Kemik, burayı canlandırdınız ve Köyceğiz’in yükselen yıldızı durumuna getirdiniz. Nasıl başladınız ve kaç yıl oldu, kısaca anlatır mısınız?

YANIT; On yıldan beri burdayım, dokuz yıldan beri buranın sorumlu müdürlüğünü yapıyorum. Sayın Başkanım Salih Erbay dokuz yıl önce buranın sorumlu müdürü yaptı beni. Buranın daha önceki halini biliyorsunuz Sayın Hocam Tekin Bey, şimdiki halini de görüyorsunuz. Hemen her şeyi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Sayın Başkanımın da çok büyük desteği var.

SORU; Mehmet Bey burası dünyada bir numara. Su verilerine ve iyileştirdiği hastalıklara bakıyoruz. Buraya gelenlerin size verdiği izlenimleri anlatır mısınız? Geliyor, tekrar geliyor ve geliyorlar... ne anlatıyorlar size?
YANIT; Tabii ki mineral açısından çok zengin bir su, dünyada ikinci, Türkiye’de birinci. Ben burada on senedir Belediye’ye burada gelen müşterilerime hizmet veriyorum ve asayla gelip normal yürüyüp giden insanları gördüm.

SORU; Mucize gibi bir şey! Mehmet Bey önerileriniz çok önemli çünkü hem tecrübeye dayanıyor hem de bilgi birikiminiz var. Bize bu konuda önerileriniz var mı?
YANIT; Bizim önerdiğimiz günde üç banyo. Bir on beş dakika girecek, bir beş dakika vücudu havalandıracak, bir on beş yirmi dakika daha girecek sonra gidip istirahat edecek. Günde üç banyo alındığı zaman hastaların iyi olmamasında bir sebep yok.

SORU; Ne tür hastalar var?

YANIT; En çok eklem ağrıları, kas yorgunlukları, romatizmal hastalıklar, kireçlenme, sinirsel hastalıklar, ameliyat sonrası ve beslenme bozuklukları, bir de bağırsak hastalıkları için içme suyumuz var.(Sürecek)
3 Haziran 2010, Sultaniye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.