2 Haziran 2010 Çarşamba

Türkiye’de kaç tane Olympos var sanırsınız? Ben bunların birisini Köyceğiz’de Sultaniye Termali arkasında ellerimle koymuş gibi buldum; On ikinci yazı

Türkiye’nin yükselen yıldızı Köyceğiz bu yıl termal kaynakları ile dünya turizmine kapılarını hızla açtı. Sultaniye Termali yabancı hayranlarla şimdi dolup taşıyor.

Arkaik termal su verileri, dünyadaki pekçok sayrılık için sağaltma olanakları ile günümüz insanlarına tıpkı Roma Çağları düzeyinde sunuluyor.

Köyceğiz Belediye Başkanı Sayın Salih Erbay’ın çok özel girişimleri sonucu, pekçok turizm operatorü için burası bir turizm hedef noktası oldu. Özel çalışkanlıkları ile burayı bu başarılı noktaya getiren bir ekip de var. Hızlı hareket ritmi olan bir tim. Söyleşini yarın yayımlayacağımız Mehmet Bey'i tim yönetmeni olarak her zaman koşarken göreceksiniz.


Bu çalışkan tim, Köyceğiz Belediyesi kadrosuna bağlı ve fakat bu konuda uzmanlaşmış insanlar. Gün yirmi dört saat burada görev başında görürsünüz onları. Sultaniye seri yazılarla fotoğrafları da burada yayınlayacağız.

Bugünkü ilk izlenimlerimiz şunlardır; çoşkun bir kalabalığın çamurlu su ile arkaik termal su kaynakları arasındaki devinimleri... Bu devinimler dayanılmaz hızlı bir hareket ritmi veriyor.

İster uzak ister yakın bakışınızda sizi de şaşırtan ilk görüntü şu olur. Kükürtlü çamur rengine bürünerek devineduran bir hareket ritmi...

Bu ritm saniye saniye değişerek, mistik güçler tarafından yönetilen bir koreografi izlencesi duyumu verecektir gören gözler için. Kuşkusuz bu manzarayı kişisinin nasıl görmek isteği de var.

‘Olympos Saklı Cennet,’ başlıklı Hürriyet Gazetesi’nde (5 Ocak 1997) yayımlanan ilk yazımda bakın neler söylemişim.‘Türkiye’de kaç tane Olympos var sanırsınız? Ben bunların birisini Köyceğiz’de ellerimle koymuş gibi buldum. Bugünkü adı ile Ölemez Dağı kaşifini bekliyor. Olympos’un göle sınır eteklerinde kükürtlü sıcak sularıyla termal kaplıcaları var.’

Değerli İzleyici,

Arkaik dönemlerde, tarih öncesi çağlarda Roma Hamamları diye anılan ve bugün Sultaniye Termali diye tanınan yerdeyiz. Homeros'un dizelerini efsunlu bir esintiyle yineleyen Olympos/Ölemez Dağı eteklerinde ve Sultaniye'de arka arkaya söyleşiler ve izlenimlerle birkaç gün sürecek hızlı ve ritmik bir yayım coşkusu sardı içimizi...

Sevgi, içtenlik...

Tekin SonMez, 2 Haziran 2010, Sultaniye, Köyceğiz, Muğla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.